Söndag~

Idag är det Mors-dag. Grattis till mig och alla andra mammor!

Anton fick en superfin pool av sin mormor i 11 månaderspresent som han inveg idag. Han tyckte det var jättemysigt att sitta i vår trädgård och bada!

Vid lunch körde mamma, Anton och jag till Mormor för att fira henne. Då passade jag på att hämta gräsklipparen så jag inte behöver låna grannens. Hade varit trevligt om där var lite mer gräs och lite mindre ogräs bara =)

Efter vi hade varit hos mormor åkte vi hem till mamma och mös i solen. Var riktigt varmt på terrasen. Mamma badade i poolen men jag tyckte det var lite väl kallt. Anton fick bada en gång till i sin balja, det tyckte han var skönt. Satt där i säkert en halvtimme. =)  Nu på kvällen blev det grillning och myspys. Anton somnade i vagen men ligger nu och sussar sött i sin säng.

Nu ska jag titta klart på filmen på 3:an sen ska jag också sova för jag är såååå trött!

Lördag~

Idag har varit en hektisk dag, från morgon till kväll.

Mamma kom med frukost vid 6.45, då hade Anton och jag redan varit vakna i en timme. Sen kom PA också så vi åt frukost allihopa. Mamma och PA hjälpte mig montera trädgårdsmöblerna och sen stack PA till jobbet. Anton somnade lagom så jag och mamma kunde fixa i trädgården utav avbrott. =) Mamma har gjort jättefint i trädgården medan jag varit i Eslöv. =) När Anton tillslut vaknade blev det en tur till affären för att införskaffa lite mat. Hem åt lunch en sen bar det av till Svågertorp. SATAN vad det blåste på eftermiddagen. Det gick ju knappt att komma fram. Det blev i alla fall införskaffat en massa nya blommor och en provisorisk lösning till utemöblerna.

Nu är där i alla fall en ny rabatt med dagen inköp i och hela trädgåden ser riktigt fin ut.

Grattis till Elenor som van Robinson!

Fredag~

Sitter nu hemma i Vellinge igen. Var inte här fören vid halv tio men vi kom iväg lite sent.

Idag har Anton och jag varit ute och kört traktor och gungat. Sen tänkte jag klippa gräset lite men när jag nästan precis hade börjat tog bensinen slut. Osis! =) Och inte fanns där någon mer heller! =) I morgonbitti kommer mamma hot med frukost sen blir det lite pillande i trädgården som blivit riktigt fin nu. Mamma har slitit som ett djur medan jag varit i Eslöv. Ska lägga in lite bilder i morgon hade jag tänkt.

Här kommer i alla fall en bild på min stora bond-pojke! =)


Torsdag~

Jag har fått tillbaka min dator! Kostade "bara" 390:- men nu funkar den i alla fall.

Idag blev det en tripp in till Eslöv för att hjälpa farmor med handlandet. Anton tycker om att äka kundvagn vilket gör det hela mycket enklare. =) Sen körde vi och hämtade min dator. Victor var också med för han missade bussen från skolan. =)

Anton lyckades för första gången ta sig upp i soffan själv också, trodde inte att han skulle klara det men helt plötsligt satt han där! Han är bra duktig min son!
 
Ikväll blir det revbensspjäll alla Linus! =)

Onsdag~

NEJ!

Jag är så trött på att säga NEJ till Anton hela tiden. Han lyssnar inte längre, bara tittar på en med världens flin och fortsätter med det han gör. Jag blir tokig! Varför ska det vara så svårt att lyssna??

Det har varit väldigt blåsigt idag så vi har mest varit inne, var en runda hos katterna, gungade lite och körde traktor men det var bara en stund på eftermiddagen. På kvällen blev det en tur till McD för denna mamman var väldigt hungrig. Det var mumsigt!

Tisdag~

Idag har Anton varit jätte gnällig hela dagen. På grund av det tog jag en tur till City Gross i Höör, själv. Det var så skönt att gå runt där i lugn och ro och bara ta det lugnt. Under tiden var Anton och Robin hos Linus och hälsade på. =)

Anton har blivit jätte duktig på att köra sin traktor. Eller han har blivit bra på att sitta på den så man kan dra honom. Vi drog ner till brevlådan och hämtade posten. Han tycker det är så roligt att åka på sin traktor, men släpper inte taget om ratten för då kan man trilla av. Robin drog honom hela vägen till Linus medan jag handlade. =)


Måndag~

Idag blir Anton 11 månader. Nu är det bara 1 månad kvar tills han bli ett helt år!

Vi har tränat lite på gåendet och det går mycket bra. Anton tycker att det är jättekul, för det mesta i alla fall. =)

Min dator gick sönder igår så jag har varit och lämnat in den. Blir så arg när det inte funkar!

Igår tog Karin och jag hem hästarna från betet eftersom Chinook snart ska föla. Nu får de ta det lite lugnt på hemmaplan ett tag.

Annars har jag inte så mycket att berätta... =)

Söndag~

Idag lärde Anton sig att !!!! :D

Blott tio månader gammal tog Anton fem steg helt själv!

Jag är så stolt!

Fredag~

Inatt sov Anton hela natten! Enda till klockan 06.15. Jag blev så glad när jag vaknade att jag inte ens tänkte på att vi kanske kunde sova en stund till. Sen sov Anton 2,5 timme till på förmiddagen och 3 timmar på eftermiddagen! Jag är förvånad. Nu har han sovit sen halv tio och jag hoppas att han sover hela natten igen, det hade varit sååå skönt.

För övrigt har vi varit och tittat på när Victor spelade fotboll. Självklart började det ösregna när vi satt där ute så vi fick fly in. Anton skulle absolut inte sitta i vagnen och helst inte i mitt knä heller. Han ville krypa runt i det våta gräset. Nejnej, säger mamma, inte när man redan är förkyld.

Jag och Victor har tittat en massa på Zaitgaist (?) riktigt intressant. Något alla borde se!

Nu ska jag se om dumburken har något att erbjuda...

Torsdag~

Idag var vi alltså i Skånes Djurpark. Det var riktigt trevligt, fast Anton sov första halvtimmen. =) Anton tyckte nog mest om ormarna  han tittade på de hur länge som helst. Tillsist blev jag helt trött i armen eftersom jag var trungen att hålla i honom för att han skulle kunna se. 11 kg på en arm blir ganska tungt! =)Tyvärr var det många djur som gämda sig och det är ju lite tråkigt när man har betalat så pass mycket för att få komma in.  Det är bra att det är gratis återbesök för då kan man åka dit fler gånger i sommar när det kanske är fler som har tid att följa med. Denna gången blev det ju bara jag och Anton. Vi var där i lite drygt två timmar, sen kände vi oss ganska nöjda och körde hem. Anton sov både på vägen dit, i djurparken och på vägen hem så det märks att han inte är riktigt kry. Älgen som stod och åt precis vid staketet bestämde sig för att nysa lite snor i hela Antons ansikte vilket roade alla som stod där. =) Anton såg mest chockad ut. Robin sa att han säkert kommer få älginfluensa! Haha, det tyckte jag var lite roligt!

Här kommer i alla fall lite bilder!



Trötta Anton sover i vagnen medan mamma tittar på alla djuren



De hade en hage med låtsasfår också :/



Räven var i alla fall framme =)



Björnungarna fick mat (Hur många spenar har en björnmamma egentligen för alla tre åt samtidigt?)



Älgen som nös Anton i huvudet =)



Men han tyckte det var kul att titta på älgarna ändå!

Onsdag~

Idag har det blivit en lugn dag. Blev en snabb tripp till Eslöv för att köpa lite sårrengöring. Tänkte att det kunde vara bra att ha nu när Anton snart ska börja gå plus att sommaren är på G så det blir mycket mer utevistelse. Anton har ju åkt på en förkyldning och går nu på hostmedicin och näsdroppar. Stackars plutt!

Tisdag~

Anton vaknade halv fem i morse. Kan inte påstå att jag var speciellt sugen på att gå upp då men vad gör man??

Förmiddagen spenderades hemma med att fixa lite innan avfärd. Fick vattnat blommorna och packat väskorna men städningen blev det sisådär med. Efter lunch, precis innan vi skulle åka lyckades Anton volta med vagnen och börja blöda ur munnen. Självklart såg det värre ut än det var men jag tror mitt hjärta stannade några sekunder när jag hörde dunsen.  Efter den traumatiska händelsen kom vi i alla fall iväg. Vägen ledde till Svedala närmare bestämt Nathalie och Ariella. Där blev det fika och sen en promenad. Efter promenaden låg båda bebbarna och sussa i sina vagnar så vi satte oss på uteplatsen och njöt av solen. Då kom även Robban hem. När småttisarna hade vaknat och vi hade suttit i solen en stund gick vi in igen. Sen vid halv fem åkte Anton och jag vidare till Kungshult.

Har varit full rulle hela dagen, från tidig morgon till nu. Anton har nästan precis somnat så nu är här lugnt i huset. Nu ska jag titta vidare på House!



Ariella var duktig och kunde hålla upp huvudet jättelänge!

Måndag~

Måndag idag. Redan ny vecka. Idag ska Anton och jag vara hemma och grejja i trädgråden. Jag är helt öm i handen efter den man plockar maskrosjävlarna med. Dumma dumma ogäs! Har precis damsugat lägenheten. Ska till Eslöv i morgon så det är ganska skönt om inte allt är uppochner när man kommer hem sen.

Nu ska jag och Anton bada lite i badkaret. Vi behöver det båda två. =)



En del av min trädgård. Ser lite futtigt ut men det blir bättre sen =)



Rabatt vid balkongen.

Söndag~

Blev en tripp till IKEA idag med. Denna gången med Mamma. Tror vi va där närmare 3 timmar. Inte lätt att vara där med mamma kan jag säga! =) Tillslut behövde båda jag och Anton lite bensin så det blev ett litet stop i resturanten. Anton tryckte i sig en hel barnprotion. Inte illa! Även jag hittade så klart nått att lägga pengar på! En handduk till Anton och små söta kantskydd till bord och sånt så Anton inte ska skada sig. =)

Efter IKEA blev det hemmamys för Anton och mig. När Anton sen somnat var jag ute och plockade maskroser från gräsmattan. Tyvärr består ca 95% av gräsmattan av just maskroser så jag har en del att göra.

Hoppas alla har haft en trevlig helg! =)

Lördag~

Lördag idag, sovmorgon... kan man tycka. Synd bara att inte Anton tycker det. =(

Trodde att detta skulle bli en tråkig dag, att vi skulle sitta hemma Anton och jag. Som tur var blev det inte så. =)

Mamma kom hit på förmiddagen med lite plantor och sånt som hon grävt upp från Hemmesdynge. Numer består min trädgråd av inte mindre än 10 liguster buskar, en syren, en rabatt med kaprifol, lammöron och jättedagkopa och ett rött träd som jag inte riktigt vet vad det är för något. I morgon ska vi åka till mormor och hämtar bambun också.

När mamma körde böjade det regna ordentligt och då blir man inte så sugen på att göra något. Trots det blev jag sugen på att köra till IKEA så det gjorde vi. Tyvärr var det inte bara vi som tyckte att dagen passade bra till detta. Hittade en massa saker jag ville ha, men gick och la tillbaka hälften efter lite eftertanke. I slutändan blev det i alla fall en sopkvast med skyffel, en låda till Antons leksaker, en födelsedagspresent till Anton och en matta som ligger vid balkongdörren.

Efter IKEA blev det en tur till Rebecca som ju bor precis i närheten. Efter an stund där körde vi hem och lagade middag.

Nu på kvällen har det varit mycket mys och bus. Anton somnade vid åtta, ganska imponerande med tanke på att han varit vaken sen halv tolv. Hoppas att detta ska leda till att han sover hela natten. =)

Nu är det ESC som gäller dock tror jag inte att jag kommer se vem som vinner för jag är redan nu ganska trött.

Fredag~

Imorse vaknade Anton klockan 5! >_<
Har känt mig som en zombi hela dagen. Vi tog i alla fall igen det på eftermiddagen för då sov vi båda i över två timmar. Känner dock att ögonlocken börjar bli tunga nu så det blir nog snart sängen för min del.

Mamma var här innan och "rättade till" häcken. Hon tog med sig jord också så att hålen blev ifylda ordentligt. =) Sen satte vi ner det lilla trädet också. På söndag ska vi antagligen till mormor och hämta bambun och gräsklipparen. Om bensinen räcker vill säga. Annars får det bli en annan dag.

Nu ska jag titta klart på filmen på femman! =)

~

Haha, sitter och tittar på ESC. Tycker att de svenska komentatorerna är väldigt roliga. Eller han, vad han nu heter, är i alla fall. Började hela programmet med att säga:
 
- Och nu kommer de vi alla har väntat på sen i tisdags, programledarna som Gud glömde.

Haha! Tyckte det var klockrent!

Idag var det ju som sagt avslutning på babysimmet. Tråkigt för det var riktigt trevligt att gå där och jag trivdes bra i gruppen. Anton var jätte duktig, som vanligt, och dök riktigt bra. Idag fick han göra det utan vattenkanna. Sista dyket var riktigt bra för då var han verkligen med på vad som skulle hända. Mamma blir så stolt! =D

Till lunch idag åt vi chili con carne. Den var faktiskt riktigt eldig men det verkade inte bekomma Anton som bara satt och gapade efter mer. Det är ju kul att han tycker om mat i alla fall.
Nu på kvällen blev det påhittad mat. Pasta och korvgrej. Mummsigt värre.

Idag har jag även ramat in Antons diplom och hängt upp det över hans säng. =)

Nu på kvällen har Anton och jag legat och busat på golvet. Vi hade jätte kul. Trots det är det skönt att han nu ligger och sussar i sängen så jag kan få lite tid att göra precis vad jag vill. (läs städa upp efter Anton som stökat ner hela lägenheten)

Nu ska jag ge mina små buskar lite vatten!

 

Torsdag~

Jisses vad tiden går. Redan torsdag och snart är veckan slut.

Idag är det avslutning på babycafét. Tyvärr tror jag inte Anton och jag kommer dit eftersom Anton sover nu. Vi kan bara vara där till elva ändå eftersom vi ska hem och äta innan vi ska till avslutningen på babysimmet.

Märks att  sommaren är på väg. Allt ska avslutas inför efterlängtad ledighet men för den som varit "ledig" hela tiden är det väldigt tråkigt att inte ha något planerat i almanackan. Jag har i alla fall bestämt att jag ska införskaffa sommarkortet i år. Då kan Anton och jag, och den som vill förlja med, åka på lite utflyckter i vårt välfylda landskap. =)

Har i alla fall en preliminärt inboka utflykt nästa torsdag (21 maj) då jag tänkte att vi skulle besöka Skånes Djurpark. Jag kan inte minnas att jag någonsin varit där men enligt mamma har jag det. Eftersom jag inte kommer ihåg det tycker jag att det är min plikt att åka dit igen. Om det är någon som vill följa med är det bara att hänga på. Om jag har fattat det rätt (från deras hemsida) kostar det 200:- att gå in men då går man in gratis resten av året. Gratis för barn tom 15 år.


Onsdag~

Idag blev det en tripp till Malmö för att träffa Kajsa. =) Det var alldeles för länge sedan vi träffades. Vi hade i alla fall mycket trevligt. Satt på uteserveringen fast det regnade för man fick inte ta med sig vagnen in på cafét. Sen gick vi på en linne-jakt, dock utan resultat.

Sen på eftermiddagen kom Robin. Det var tur att vi hann hem för precis när vi kom, kom även han. =) Då gick vi ut i trädgården och satte ner plantorna till den blivande häcken som ska växa där. Det ser kanske lite futtigt ut men det är en bra början.

Nu ska jag titta klart på Gray´s Anatomi sen ska jag sova!

~

Nu har jag städat klart. Blev riktigt fint. Jag och Anton var även ute och plockade syrener till köket. Tyckte det behövdes lite blommor där. De jag har är utav plast för jag är inte så bra på att vattna och det ser så tråkigt ut när där står en massa döda blommor i fönstret. =)



Köket



Vardagsrummet

Städade så klart sovrummet och toaletten med men jag orkar inte lägga ut en massa bilder. Det tar sån tid att ladda upp!


Tisdag~

Igår körde vi hem från mamma på förmiddagen. Jag glömde mig mobil där vilket stör mig enormt mycket. När vi kom hem tog vi det lite lugnt och åt lite lunch. Sen på eftermiddagen kom Robin hit. Anton tyckte det var jätte kul att han kom. Det var inte lika kul när pappa låste in sig på toa igen för att duscha! Men denna gången var Robin smart och gav Anton sin mobil innan han gick in. Då gick det bättre för mobiler är ju det bästa som finns enligt Anton. =)

Senare på kvällen när det var min tur att duscha blev Anton ledsen igen. =S

Idag har vi inget planerat men det är ju fint väder så vi drar oss kanske ut till en lekplats en stund. Men det blir nog inte fören efter lunch. Nu måste jag städa lite.



Igår skulle Anton minsann inte bli matad. Verkar som han har kommit in i sin första "kan själv" period.

Söndag~

Idag var mamma, Anton och jag på Beddinge maknad. Jag köpte fem par strumpor till Anton i storlek 22-25 Kan inte fatta att redan behöver så stora storlekar. =) Mamma köpte ett jättefint armband till honom. Det hände inte så mycket på marknaden, tror vi var där lite för tidigt så efter en timme åkte vi hem igen. När vi kom hem blev det lite lunch och sen gick jag och Anton och la oss en stund. Eller det skulle blir en stund men vi var visst båda väldigt trötta för vi sov hela eftermiddagen. Till middagen blev det grillning. Riktigt goda korvar med ost i. Och sen var det premiär för att sitta ute och äta.  Det var jättemysigt.  Sen kröp Anton runt i hela trädgården och stoppade i sig lite allt möjligt. Helt omöjligt att få honom att inte äta jord, stenar, blommor och annat som man kan hitta ute.

Nu får det bli lite mys framför Tv:n innan jag går och lägger mig.




Anton i sitt fina armband =D

Lördag~

Igår åkte Anton och jag till mamma och PA i Hemmesdynge. Det var skönt att komma ut på landet igen och kunna gå ut i trädgården när man vill och leka. =)

Idag har Cilla, Vello, Otto, Ella, Bosse, Maria och Fabian varit här och ätit middag. Hos mamma alltså. =)  Det var mycket trevligt. Ella hjälpte mig göra maränger eftersom mamma fick väldigt mycket äggvita över när hon gjorde majonäs. (9 st!) Det blev väääldigt mycket marängsmet så jag behövde lite hjälp. Efter det spelade Ella, Otto, Fabian och jag Wii.

Nu är jag riktigt trött så nu ska jag snart gå och lägga mig!

Imorgon blir det en snabbis till Beddinge Marknad. Hoppas är där är något kul. =)

Ha det bra!


Torsdag~

Är så jäkla trött nu så jag ska snart gå och lägga mig. Ska bara titta klart på Grannfejden och plocka undan lite efter Anton.

Imorse sov Anton enda till 07.15. Det var riktigt skönt att få sova ut. =) När klockan började närma sig nio gick Anton och jag till babycafét. Tycker egenligen inte att det är så roligt där för där är så jäkla mycket folk men Anton tycker det är kul så jag gör det för hans skull. =) Sen gick vi hem och åt lunch. Då kom mamma för hon skulle följa med på babysimmet. Efter en snabb luch gick vi till badhuset och simmade en massa. Det gick jättebra och Anton var riktigt duktig på att dyka! =)



Anton leker med sin favorit, HUMMERN! =D

Onsdag~

Onsdag idag. Tråkigt väder. Känner mig omotiverad. Vet inte vad jag ska äta ikväll. BLÄ.

Anton var duktig inatt. Han vaknade visserligen två gånger men han somnade snabbt om igen. Sen sov han till klockan 7! Rena sovmorgonen för mig. Förmiddagen har gått så fort nu eftersom vi sov en hel timme mer än vanligt. Nu sover i alla fall Anton igen. Jag låg och läste rim för honom ur en bok som jag fick när jag var lite. Det är ganska kul för där är mycket som jag känner igen som mamma har läst för mig. Tycker däremot att de gör konstiga ramsor för barn. Man fattar ju ingenting av innehållet. Det är precis som att det bara ska rimma, det spelar ingen roll vad det egenligen står.

Ett litet exempel:

Hej diddeli dela
en katt och en fela
och kon hoppa högre än månen.
Men hunden han skratta
sig nästan ur led
och tallriken smet med en sked.

WHAT?? Om det är någon som fattar vad egentligen menar så tar jag gärna emot förklaringar! =D

Inget nytt på platsbanken idag. Jag blir frustrerad!

Tisdag~

Idag är vädret riktigt deprimerande. =( Imorgon verkar prognosen vara den samma. Trist! 

Igår kom Robin hit efter jobbet eftersom jag skulle tvätta. Vi hade ganska trevligt, gick och handlade, lagade lite mat och sen slocknade han framför TV:n klockan åtta. Vad kan man förvänta av en hårt arbetande man! =D Anton tyckte att han var lite tråkig som bara låg i soffan så han gick dit och slog lite på honom. Ingen reaktion! Nähä, tänkte väl Anton, då går jag och slår lite på min mamma istället. Unge! 

Nu börjar nog Anton bli lite sugen på ett tupplur låter det som. Själv har jag druckigt för mycket kaffe för att tänka i de banorna. Jag får väl passa på att plocka undan tvätten medan han sover.

Jag vill göra någonting idag. Inte bara sitta hemma och tråka! Kanske ska ringa pappa och se om han har tagin en dags golfledigt. Hoppas inte förmycket! =S




Anton blev JÄTTE ledsen igår när Robin låste in sig på toa för att duscha!

 

Söndag~

Idag har varit en riktig slappdag. Jag och Anton har inte gjort något speciellt, bara varit hemma och tagit det lugnt.

Igår var vi i Trelleborg med mamma. Blev faktiskt lite inköp. Två toppar till mig, två kepsar till Anton, sen fick Anton en body och en tröja av mamma och jag fick ett par shorts. Efter det åkte vi hem till mig och lagade mat. När PA hade slutat kom han också hit och vi åt tillsammans. Det blev lövbiffgryta med ris. MUMSMUMS. Och våffler till efterrätt. =) Sen sov de kvar här och åkte innan lunch idag.

Testade ett nytt recept idag från en ny kokbok. Hemmagjorda chicken nuggets. Blev riktigt gott.

Nu ska jag nog göra mig en våffla för det blev jag väldigt sugen på.


~

Lite update!

Vid 12 gick Anton, Roxanne, Max och jag till centrum och käkade nudlar. Det var mumsigt. Sen åkte de hem och Anton och jag blev ensamma. Blev lite bus under eftermiddagen och vid två somnade vi båda två i soffan. Vaknade vid tjugo i fyra. Det var välbehövlig sömn. =) Sen blev det till att laga mat. Köttfärssås och spagetti blev det och jag gjorde den så att Anton också skulle kunna äta av den. Det tyckte han var jättegott. Efter maten fick Anton bada. Han mumsade i sig en massa skum och verkade tycka det var helt okej gott. =) 

Nu har han äntligen somnat, blev mycket skrik nu på kvällen med till slut gav han upp. Nu kan jag äntligen fixa med lite saker jag har att göra och sen ska jag gå coh lägga mig för jag är väldigt trött. 

Här kommer i alla fall lite badbilder! =)


Äta badskum =)


Glader! Man ser alla tänder också.


Äta badanka med skum =)

Lördag~

Har inte uppdaterat på ett tag men jag har varit i Kungshult och där var lite dataproblem så det har inte blivit så. Nu är jag hemma igen och har fått en släng av vår-förkyldning. Luktsinnet försvann i morse. =(

Igår var det ju Valborg, detta firades hemma hos mig med Roxanne, Jojo och Rebecca. Och Anton såklart. Vi grillade och gjorde hemmagjorda nyttiga pommes och drack lite vin. Blev mycket snack också, precis som vanligt. Anton somnade 21.30 och sov till 05.15. Jippi! Sen somnade han om igen till 06.10 och då gick vi upp.

Nu känns det mest bara segt. Anton sover igen och jag känner att det inte hade varit helt fel med en tupplur. Men, jag kommer väl somna lagom till han vaknar så det känns inte lönt.

Nu ska jag nog ta och äta något.

Hoppas alla hade en trevlig valborg!

RSS 2.0